Hôtellerie de plein air - Le Canada - Chiny-sur-SemoisHôtellerie de plein air - Le Canada - Chiny-sur-Semois FR  DE
De Camping
Reservering
Verhuur
Ontspanning
Tarieven
E-mail
Route
Links

Hôtellerie de plein air "Le Canada"
Pont Saint-Nicolas, 1
B-6810 Chiny-sur-Semois
GSM : + 32 495 54 32 31
E-mail

Bijwerken van de informatie : David Lavigne
 

Wandelingen 

 

 

Wandelingen door velden, dorpen 

  Instaleer de SityTrail applicatie (België) indien je de GPX-tracks op je smartphone wilt hebben. Scan de QR-code van onze wandelkaarten om de track naar je toestel te downloaden met behulp van de "Go! “ knop. De gedownloade tracks zijn in je "SityGuides store" en je hebt er elk moment toegang toe, zelfs in Offline modus.

Surf naar https://www.soleildegaume.be/images/Promenades/Balades bucolic .pdf om onze wandelingen te downloaden.

Bron: www.soleildegaume.be 

 

 

Wandelingen in Chiny

Op de grens van de Ardennen en de Gaume, met uitzicht op de Semois, zijn er meer dan 200 km gemarkeerde wandelingen door bos of platteland.

In de directe omgeving van Chiny zijn er wandelingen naar: het gehucht Burnéchamps, het dorp Suxy, Lacuisine, Moyen, naar de dam en het meer van de Vierre, de boerderij van Charmois, le Hât, le Pont de Fer, le monument à Notre-Dame enz.....

De wandelkaart beschrijft de markeringen voor elke wandeling met het aantal kilometers en de moeilijkheidsgraad.  Je kan  deze kaart verkrijgen bij de dienst voor toerisme van Chiny (of in het toeristisch paviljoen van Florenville) voor 8 €.

Bij de dienst voor toerisme kan je nog meer informatie bekomen over de omgeving: Florenville, Orval, Villers-devant-Orval, Avioth, Chassepierre, Sainte-Cécile, Muno, Herbeumont en de natuurreservaten van de regio.

Ze informeren je graag over de moeilijkheidsgraad van elke route (mogelijke combinaties of snelkoppelingen, dingen te zien en te observeren, waar je de wagen kan parkeren, waar je kan tanken ...).

http://chiny-tourisme.be/les-promenades-balisees/

Bron: Chiny-tourisme.be 

 

Wandelingen & uitzichten 

 Er zijn meer dan 200 km wandelingen in Chiny. Ze gaan soms langs de Semois, soms niet, en bieden je de meest fantastische uitzichten. Aarzel niet om de dienst voor toerisme van Chiny en het toeristisch paviljoen van Florenville te bezoeken voor meer informatie

 

 

Notre-Dame du Luxembourg Chapel 

 Deze neogotische kapel werd in 1888 gebouwd. Het beeld is het onderwerp van een tercentenaire cultus, Notre-Dame du Luxembourg wordt beschouwd als de beschermer van de inwoners van Chiny. In de 17de eeuw, na de verschillende epidemieën en oorlogen, werd de cultus van Onze-Lieve-Vrouw van Luxemburg, trooster van de getroffenen, geboren. Sinds 1624 wordt ter ere van haar een traditionele pelgrimstocht gehouden.

Andere activiteiten

Neem gerust contact op met de vele toeristische diensten:

www.soleildegaume.behttp://chiny-toursime.be, of www.florenville.org